Vernieuw je huid voor de zomer

De huid is de buitenste laag van het menselijk lichaam. Het beschermt ons lichaam tegen snel veranderende externe factoren en  creëert een belangrijke barrière die verantwoordelijk is voor de regulering van veel processen die van binnen plaatsvinden. Die beschermende barrière van de huid is erg belangrijk en ik zal bewijzen hoe belangrijk het is dat je er elke dag voor zorgt.

HUID EIGENSCHAPPEN
 Ieder van ons heeft tijdens de biologieles over de basisfuncties van de huid.  Helaas blijkt uit mijn ervaringspraktijk dat deze kennis een beetje in de vergetelheid is geraakt.
 Functies uitgevoerd door de huid:
 Bescherming tegen bacteriën, virussen en schimmels,
 Beschermt ons tegen externe factoren (wind, zon, vorst)
 Heeft sensorische en secretoire functies,
 het synthetiserende functies en
 magasinerende functies.
 Vandaag zal ik me concentreren op de beschermende functie, omdat stoornissen in deze functie vaak de oorzaak zijn van slechte verzorging.
HUIDBESCHERMINGSBARRIRE
 “Mijn gezicht glinstert nog steeds, mijn make-up plakt niet aan mij..” Deze en andere argumenten duidelijk maken dat wanneer je gekleurde cosmetica gebruikt zoals foundation op het gezicht , ben je gefocust op het creëren van een matte look aan je huid en verstoppen van imperfecties.
 Is dat een goede oplossing?
 Ik denk dat dit geen goede beslissing is, omdat er talg op de huid nodig is, en later in dit artikel zal ik uitleggen waarom ik dat denk.
 Elke dag overtuig ik mijn klanten dat het beter is om een ​​licht glanzend gezicht te hebben dan een te droog gezicht.
 Hoe wordt talg gevormd?
 Er zijn levende en dode cellen in de epidermis.  Het hele proces van geboorte tot celdood duurt gemiddeld ongeveer een maand.  Gedurende deze periode rijpen de cellen en produceren ze eiwit – keratine, stoffen die deel uitmaken van de natuurlijke vochtinbrengende factor (bijv. melkzuur, ureum, hyaluronzuur).  Er worden ook lichaampjes  gevormd die lipiden (talg) vormen.
 Er is een water-lipide laag op het huidoppervlak, die de natuurlijke beschermende barrière van de huid vormt.  De mantel bestaat uit lipiden (talg) en waterstoffen. Hun taak is het handhaven van de zure pH van de huid, die onder andere beschermt ons tegen de groei van bacteriën.
 Nu weet je dat je huid talg nodig heeft en het gebruik van overmatige hoeveelheden matterende producten heeft geen positief effect op de natuurlijke beschermende functies.
 Ook te frequente gebruik van peelingpreparaten kan de aanmaak van natuurlijke talg verstoren.
 De beschadigde beschermende barrière van de opperhuid is een uitnodiging voor alle ongewenste vrienden: virussen, bacteriën of ziektekiemen.

TEWL
 TEWL is transepidermaal waterverlies, terwijl het verlies van water uit de diepere huidlagen gepaard gaat met een verstoorde huidbarrière.  Het bekend dat het drinken van de juiste hoeveelheid water de gezondheid van onse lichaam beïnvloedt, maar ook het mooie en gezonde uiterlijk van de huid.  Water is het hoofdbestanddeel van elke cel in ons lichaam.
 Het gebrek aan water zorgt voor een verstooring in vernieuwingsprocessen.  De huid wordt minder elastisch en rimpels ontstaan ​​sneller.  Water tekort veroorzaakt verstoorde werking van fibroblasten die collageen en elastine produceren.
 Gebrek aan hydratatie en talg van de huid is een typisch symptoom van uitdroging.
 Een dergelijke situaties creëren we zelf snel en makkelijk alle aandoeningen zoals korstmos, allergieën of acne .
Zorg vandaag nog voor de juiste verzorging, en de huid zal je terugbetalen met een mooie structuur en glans.
 Kortom, een meer resistente huid stelt u in staat meer actieve ingrediënten te absorberen of cosmetische behandelingen uit te voeren die niet zouden moeten worden uitgevoerd omdat de beschermende barrière van de huid is beschadigd.
💁🏼‍♀️Wil je meer er over weten ?
👩🏼‍💻Lees verder mijn blog
👱🏻‍♀️🙎‍♀️Wenst u een persoonlijke gesprek?
Dat kan !!!☝️
We zijn altijd bereikbaar voor jou!!
👉Stuur je vraag via
email : katrienj77@gmail.com

Of bel 📲0471/28 67 19

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *