ESTHETISCHE MICROPIGMENTATIE

BEL EN KRIJG MEER INFORMATIE!

IMG-20200619-WA0038

WENKBRAUW

Vanaf €350

IMG-20200619-WA0076

EYELINER

Vanaf €199

IMG-20200619-WA0087

LIPS

Vanaf €350

PERMANENTE MAKE-UP

Permanente make-up is een behandeling die in twee fasen onvolkomenheden van schoonheid maskeert of herstelt. Permanent aanbrengen van de perfecte vorm van wenkbrauwen, lippen of ogen zijn een comfortabele en langdurige oplossing.  Bovendien bedekt permanente make-up huiddefecten, zoals pigmentvlekken, littekens en verkleuring, perfect. Het benadrukt de kleur van je lippen, elimineert asymmetrie en geeft de gewenste kleur zonder extra cosmetica te gebruiken. Op het oog benadrukt het de wimperlijn en geeft het diepte aan jouw blik. Wanneer het op de wenkbrauw wordt aangebracht, definieert het je gezicht en geeft het vorm.

IS PERMANENTE MAKE UP VOOR MIJ?

Ja natuurlijk!!!

Permanente make-up van wenkbrauwen (pm brwi)wordt gedaan op vrijwel elk type huid, maar met verschillende methoden. 

Een droge, normale en jonge huid is ideaal voor alle methoden (haar- en schaduwmethode – Ombre, poeder).  De laatste technieken zijn het meest effectief voor de vette en gecombineerde huid.  Onze specialiste adviseert u bij het overleg welke methode de beste is  voor uw wenkbrauwen, welke kleur bij uw huidskleur past.  Ze stelt de vorm voor en maakt een voorlopige schets. We raden ook aan om poederhenna aan te brengen vóór de procedure. Het henna-effect, hoewel van korte duur, zal u een beeld geven van uw wenkbrauwen na de permanente behandeling.  Dit geeft u al een goed beeld van hoe u er later zal uitzien.

Permanente make-up van lippen(usta) en lijnen (eyeliner) wordt uitgevoerd volgens hetzelfde principe, consultatie-pigmentatie.  Onthoud dat de procedure alleen wordt uitgevoerd na uw goedkeuring van de eerste tekening!

Permanente make-up is een procedure in twee fasen, wat betekent dat we elkaar twee keer zullen ontmoeten.  Na volledige genezing van de make-up (van 4 tot 8 weken), gevolgd door de zogenaamde  suppletie, d.w.z. herpigmentatie. Dat gaat sneller en dient vaak slechts gedeeltelijk uitgevoerd te worden.

Na twee behandelingen ben je klaar en kun je genieten van mooie wenkbrauwen.


Hieronder vindt u contra-indicaties voor de permanente make up- procedure. Lees ze zorgvuldig door.  Als je twijfels of vragen hebt, voel je dan vrij om je vragen te stellen. We zijn er voor je en we zullen alles uitleggen.

CONTRA-INDICATIES

IMG-20200619-WA0080

Infecties op de behandelingsplaats

Infecties, ontstekingen, etterende aandoeningen, elke irritatie en roodheid sluiten een ingreep voor permanente make-up uit.  Pas na volledige genezing kunt u een operatie ondergaan.

Virale en bacteriële infecties zijn een absolute contra-indicatie voor permanente make-up.  Als je een loopneus, griep, andere ziekte of actieve herpes hebt, herstel eerst volledig en plan de procedure op een ander tijdstip.  Kortom: voor permanente make-up moet je gewoon gezond zijn.

 

Zwangerschap

Veel vrouwen vragen zich af of permanente make-up tijdens de
zwangerschap kan worden gedaan. We raden deze behandeling om verschillende redenen af. De belangrijkste reden hiervoor is de gezondheid en de veiligheid van uw kind.  Tijdens de procedure worden anesthetica en kleurstoffen gebruikt die de gezondheid van de foetus zouden kunnen
beïnvloeden.

Borstvoeding

Tijdens het geven van borstvoeding wordt er geen permanente lippen- make-up uitgevoerd. U moet 3 dagen voor en na de procedure een antiviraal geneesmiddel gebruiken. Deze medicijnen zijn niet aan te raden tijdens het geven van borstvoeding.

Diabetes

Diabetes is een ziekte die, indien op de juiste manier behandeld en onder strikte controle, permanente make-up niet uitsluit. Vanwege de grotere neiging tot infectie en moeilijke wondgenezing bij patiënten met diabetes, moet u de toestemming van uw behandelende arts vragen en het ingevulde, door jouw dokter, formulier meebrengen.

Tumor

Kanker sluit, net als diabetes, de mogelijkheid van permanente make-up niet uit. We doen wenkbrauw- en oogmake-up bij mensen die chemotherapie hebben ondergaan. Hiermee kan je de effecten van chemotherapie verbergen.  Voor de procedure moet de patiënt echter een positief advies van de behandelende arts hebben en goede bloedtestresultaten.  De procedure kan niet worden uitgevoerd als het niveau van leukocyten laag is. Alleen als de toestand van de patiënt beter is, kan de procedure veilig worden uitgevoerd.  Permanente make-up bij mensen na chemotherapie verbetert het uiterlijk en helpt bij de behandeling door meer motivatie te geven om de ziekte te bestrijden.  Er moet echter aandacht  worden gegeven aan het feit dat kankerpatiënten als gevolg van chemotherapie gevoeliger zijn voor infecties, slechtere wondgenezing en de mogelijkheid van zwakkere pigmentatie in de huid.  Het is het veiligst om permanente make-up ten minste 3 maanden na het einde van de chemotherapie te doen.

Psoriasis

Heeft u psoriasis en bevinden de laesies zich op de plaats van de verwachte pigmentatie? U moet weten dat het pigment op deze plaats mogelijk niet wordt opgenomen.  De ziekte is geen contra-indicatie, maar creëert de kans op mislukking tijdens de procedure.


Bloedstollingsstoornissen

  
Epilepsie

 Neiging tot keloïden of moeilijk te genezen wonden 

 Allergie voor lidocaïne of pigment

Bloedverdunners

Mensen die bloedverdunnende medicijnen gebruiken, zijn kwetsbaarder en
hebben een hogere bloedingsneiging. 
Tijdens de procedure is het gemakkelijk om kleine bloedingen te krijgen.
Vertel jouw behandelende specialiste  over
de medicijnen die u gebruikt, zodat zij kan beslissen welke techniek- make-up
zij moet gebruiken en/of de procedure überhaupt mogelijk is.  Het is ook veilig om aan uw arts te vragen of
de mogelijkheid bestaat om voor en direct na de procedure tijdelijk met de
medicatie te stoppen.

Steroïde medicijnen

Extern en intern gebruik van steroïde medicijnen is een absolute
contra-indicatie voor permanente make-up. 
Als u steroïde zalf op de pigmentatieplaats heeft gebruikt (lippen,
ogen, wenkbrauwen, delen van het lichaam die aan medische pigmentatie zijn
blootgesteld), moet u 6 tot 12 maanden wachten voordat u de procedure
uitvoert.  De opperhuid is na gebruik van
dergelijke medicijnen erg dun en de bloedvaten zijn verwijd.  Dus als u om uw gezondheid en veiligheid
geeft, moet u de linergist informeren over de medicijnen die u gebruikt en
steroïden bevatten.

IJzeropname

Heeft u de lippen laten vullen met hyaluronzuur, dan moet u 4 weken
wachten voor u permanente lip-make-up kan laten aanbrengen. Zo kan deze veilig
aangebracht worden en vermink je je gezicht niet.

Botox

Permanente make-up kan 4 weken na het injecteren van het gezicht met Botox worden uitgevoerd.  Botox moet volledig z’n werking kunnen doen en de spieren van het gezicht moeten zich op natuurlijke wijze onder invloed van de zwaartekracht schikken.  Als u de behandeling uitvoert voordat de Botox werkt, kan permanente make-up mislukken. De gezichtsspieren nemen een andere vorm aan en dit zal resulteren in een asymmetrisch gelaat. 

Ooglidcorrectie of facelift

Als u plastische chirurgie heeft ondergaan: gezichtsliften of ooglidcorrectie, kunt u pas na 6 tot 12 maanden permanente make-up laten aanbrengen, dit in samenspraak met uw behandelende arts.

Nieuwe littekens na een operatie

Met permanente make-up kunt u littekens na een operatie verbergen: op het gezicht, de borsten of overal op het lichaam.  Medische pigmentatie van het litteken kan pas plaatsvinden nadat het litteken volledig is genezen, d.w.z. na 1 jaar.

Schildklier

Zowel mensen met een schildklieraandoening als diegenen die daarvoor
hormonale medicijnen gebruiken, lopen het risico dat het pigment veel eerder
van de huid loslaat en dat permanente make-up niet zo lang meegaat als bij een
gezond persoon.

Body tan

Het is voorwaardelijk een contra-indicatie voor permanente make-up van
de lippen en wenkbrauwen en een onvoorwaardelijke contra-indicatie voor
camouflage van littekens – medische micropigmentatie. De kleur van lippen, wenkbrauwen of pigment om het litteken op het lichaam te camoufleren, moet worden afgestemd op de natuurlijke huidskleur en niet op een sterk gebruinde huid. Het effect na het zonnen kan te verschillend zijn. Permanente make-up wordt alleen op de natuurlijke huid uitgevoerd, zodat het effect goed is.

!!Geplande vakanties in de volle zon.

Onthoud dat u na permanente make-up uw huid ten minste 2 weken niet mag
blootstellen aan de zon. Heeft u de procedure gepland net voor vertrek voor een zonnige vakantie? Verplaats deze behandeling naar een latere datum, dit voor de veiligheid van uw schoonheid.

Wanneer de mening van een arts nodig is

Sommige ziekten en aandoeningen kunnen ons niet diskwalificeren voor permanente make-up. Het zijn slechts relatieve contra-indicaties die de voorwaarden voorafgaand aan de implementatie verergeren. In geval van gezondheidsproblemen, van twijfel, wordt steeds eerst overlegd met een arts. Bij recente kanker, auto-immuunziekten, zoals diabetes, reumatoïde aandoeningen, operaties wordt het advies van de behandelende arts steeds gevraagd.

Er zijn ook veel andere factoren die de duurzaamheid van make-up beïnvloeden.

Allereerst moet eraan worden herinnerd dat de duurzaamheid van permanente make-up een heel individuele zaak is. Ieder van ons heeft een ander organisme, een ander huidtype en een andere teint, thuiszorg en verschillende weersomstandigheden hebben invloed op de duurzaamheid van make-up.

MAKE-UP DUURZAAMHEIDSEFFECTEN

 – leeftijd: bij jongeren blijft make-up minder lang zitten, omdat de processen van exfoliatie en huidvernieuwing sneller plaatsvinden. Oudere dames kunnen langer van make-up genieten.

 – het immuunsysteem;

 – ingenomen medicijnen;

 – huidtype – op vette huid gaat make-up langer mee dan op een droge;

 – blootstelling aan zonlicht;

 – exfoliërende behandelingen (zuren, schillen, microdermabrasie) – veroorzaken exfoliatie van de opperhuid en maken de make-up dus helderder;

 – make-upverzorging thuis;

 – de kleur van het geselecteerde pigment – hoe helderder de kleurstof, hoe sneller deze zal verdwijnen.

Wanneer make-up verzadiging verliest, kan deze op elk moment worden vernieuwd. Vroeger aangebrachte  make-up geeft de mogelijkheid om een volledig nieuwe afbeelding te kiezen. De vorm, kleur of methode kan aangepast worden.