Medische Micropigmentatie & Littekentherapie

Micropigmentatie wordt niet alleen gebruikt voor schoonheidsbehandelingen. Het biedt ook de mogelijkheid om littekens te verdoezelen na chirurgische ingrepen en diverse andere huidafwijkingen na ziekten.  Voor de meeste klanten is deze behandeling de enige manier om terug te keren naar hun natuurlijke uiterlijk.

MOGELIJKHEDEN VAN MEDISCHE MICROPIGMENTATIE

Prijzen van de behandelingen worden individueel bepaald tijdens eerste consultatie. 

het corrigeren van de vorm en het geven van kleur aan de lippen na de operatie in het geval van een gespleten lip (mandibulaire palatale spleet); 

herstel van de tepel, waardoor deze een regelmatige vorm krijgt of een te kleine borst Areola vergroten na een borstverkleining of na vergrotingsprocedures en na borstamputatie.  Dit resulteert in een zeer natuurlijk ogende tepel in een tint die is geselecteerd op basis van jouw natuurlijke huidteint; 

visuele restauratie van haar bij alopecia areata (ontbrekend haar op de wenkbrauw), imitatie van wimpers op de oogleden, het effect van geknipt haar op het hoofd; 

camouflage van grote hemangiomen (die voorkomen in de vorm van rode vlekken) en verkleuring van de huid in het geval van vitiligo door een kleurstof te introduceren die vergelijkbaar is met de kleur van de huid.  De pigmentatie van de pigmentatieplaats direct na de procedure is zeer intens, de opperhuid verdwijnt na verloop van tijd en de kleur vervaagt met ongeveer 50%.  Na een maand nodigen we je uit voor een vervolgbezoek om de kleurstof bij te werken. 

We werken met pigmenten van de hoogste kwaliteit, die speciaal zijn gemaakt voor permanente make-up en voor paramedische procedures.  Ze zijn dermatologisch getest en voldoen in alle opzichten aan wereldwijde wettelijke normen en normen van de Europese Unie. 

De natuurlijk gemaakte pigmentatie zorgt ervoor dat je je aantrekkelijk voelt en perfect in harmonie met je nieuwe look.

MEDISCHE MICROPIGMENTATIE AmazINK Areola

Wat is de procedure?

De micropigmentatie van de tepel / tepelhof omvat de introductie van een kleurstof met een naald direct onder de opperhuid en leidt zo tot de reconstructie van de gepigmenteerde structuren van de borstklier. 

De micropigmentatieprocedure wordt voorafgegaan door de geïnformeerde toestemming van de patiënt.  Het behandelingsapparaat werkt met steriele wegwerpnaalden.  Tijdens het consult bepaalt specialiste samen met de patiënt de plaats van pigmentatie en de juiste kleur voor de tepel / isola van de borst. De procedure wordt voorafgegaan door lokale anesthesie.  Duur van de procedure is 60 min- 90 minuten.  Om het gewenste effect te bereiken wordt meestal een serie van 2 behandelingen uitgevoerd met tussenpozen van 8-12 weken.  Na de procedure functioneert de patiënt normaal.  Ze mag echter geen cosmetica gebruiken, ze moet overmatige fysieke inspanning en de zon vermijden.

Met een borstreconstructie-operatie kunnen vrouwen na mastectomie het psychologische welzijn terugkrijgen.  Het aanvullen met micropigmentatie van de tepel en tepelhof leidt tot het natuurlijke uiterlijk van de borst.  Het interval tussen de procedures moet minimaal 6 maanden zijn.

 

MOGELIJKE BIJWERKINGEN

– kleur anders dan natuurlijk

– littekens

– ongelijke pigmentverdeling

– irritatie / allergische reactie

– infectie

FACTOREN DIE HET UITEINDELIJKE MICROPIGMENTATIE - EFFECT BEÏNVLOEDEN

– genomen medicijnen

– huid fototype

– huidtype (droog, vettig, zuurtegraad, fotoschade)

– gebruik van alcohol / sigaretten

– het vermogen van de individuele huid om wonden te genezen

AANBEVELINGEN NA BEJANDELING

Na de procedure blijven lichte zwelling, roodheid en gevoeligheid van de huid bestaan op de plaats die is onderworpen aan micropigmentatie.  Deze symptomen verdwijnen binnen 1-7 dagen, afhankelijk van de gevoeligheid van de huid.  Schurftvorming en pigmentvlekken vinden plaats binnen 2-3 weken.  Na 4 tot 6 weken kan de behandeling optioneel worden herhaald om een beter visueel effect te verkrijgen.

 

Tijdens de postoperatieve periode moeten de volgende aanbevelingen in acht worden genomen:

het gepigmenteerde gebied niet nat of vochtig maken gedurende 7 dagen

verwijder geen korstjes (dit kan ongelijkmatige pigmentatie en littekens veroorzaken)

tot 2 weken na de procedure geen zeep gebruiken, niet zonnebaden, niet in het zwembad, de sauna of de jacuzzi gaan

raak de gepigmenteerde gebieden niet aan met uw vingers totdat ze volledig genezen zijn

 

Maak een afspraak zoals aanbevolen.

 

Voorafgaand aan een MRI-onderzoek: de persoon die het onderzoek uitvoert moet op de hoogte worden gesteld van de pigmentatie.

 

In geval van geplande MRI-onderzoeken: je kan tot 8 weken voor een gepland MRI-onderzoek pigmentatie ondergaan.

GALERIJ