Vernieuw je huid voor de zomer
Microneedling
Wat doet microneedling/ micropunctie met de huid?
 Het belangrijkste doel van microneedling behandeling is het opwekken van een gecontroleerde ontsteking van de huid om deze te stimuleren tot intensieve regeneratie en vernieuwing.  Microneedling wordt al lange tijd met succes gebruikt in de cosmetologie en dermatologie.  Het is een procedure die werkt tegen veel ziekten en defecten, waaronder  zoals: slappe huid, rimpels, doffe teint zelfs allerlei littekens.
 Het werkt ook op acnelittekens, atrofische littekens en striae.
 Als gevolg van micropuncties ontwikkelt de huid microtrauma, wat vaak gepaard gaat met bloeden.  Microtrauma veroorzaakt ontstekingen in de huid die leiden tot de aanmaak van nieuwe collageenvezels.  Aan de andere kant geeft bloed uit bloedvaten eiwitten vrij – groeifactoren, die ook een zeer belangrijke rol spelen bij de regeneratie, ze stimuleren de celdeling, stimuleren fibroblasten om type I collageen, elastine en glycosaminoglycanen te produceren.  Ze zorgen voor een versnelde regeneratie van de huid, verbeteren de microcirculatie en de kwaliteit van verbindingen tussen cellen.
 Micronaald puntjes kunnen worden onderverdeeld in:
 ondiepe micropuncties 0,1-0,3 mm.  Ze zijn alleen bedoeld om de opname van de werkzame stof uit het preparaat dat wordt aangebracht na micronaaldbehandeling te ondersteunen, bijv. Serum, crème, ampul.  Ze worden heel vaak gebruikt in de thuiszorg.
 micropuncties, diep 1,0 – 4,0 mm.  Deze micropuncties zijn diep genoeg om de huid te stimuleren om zich te vernieuwen.  Ze mogen niet thuis worden uitgevoerd, omdat ze gepaard gaan met bloeding en onvoldoende steriliteit verschillende soorten infecties kan veroorzaken.
 Voor microneedling therapiebehandeling met micronaaldjes worden speciale automatische pennen met naalden gebruikt.  Automatische pennen zijn beter omdat ze verwijderbare, steriele, wegwerpnaalden hebben en de huid in een rechte hoek doorboren, in tegenstelling tot rollers, die, wanneer ze over de huid glijden, deze afbreken, wat meer bloeding en een langere herstelperiode tot gevolg heeft.
 Deze behandeling is meestal bedoeld voor mensen ouder dan 25, tenzij de jongere een probleem heeft, bijvoorbeeld met acnelittekens.  Het is een goede behandeling voor mensen die de conditie van hun huid willen verbeteren, de mooie kleur willen herstellen, verouderingseigenschappen willen hebben, rimpels willen verminderen, de zichtbaarheid van striae en littekens willen verminderen.  De behandeling kan ook worden gebruikt bij mensen met een donkerder huidfototype.  De beste resultaten worden verkregen na een reeks van ongeveer 4-6 behandelingen om de 4 weken.
 Een reeks behandelingen met micropunctie van de huid resulteert in een verbetering van de werking en het uiterlijk van de huid.  De huid wordt strakker en elastischer, rimpels worden minder diep ,vaak zelfs verdwijnen en de kleur is egaal en zacht.  De poriën van de huid zijn vernauwd.  De donkere kringen onder de ogen worden minder zichtbaar.  Littekens worden beduidend ondieper, soepel en trekken weg.
 De micronaaldbehandeling is een relatief veilige procedure, met een korte hersteltijd, meestal 1-2 dagen na de behandeling ziet de huid er goed uit.  Deze procedure sluit ons niet uit van het dagelijks leven.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *